Гаражът е една част, която често остава незабелязана при изграждането на къща. Важна роля играе не само входната врата, но и вратата на гаража, особено когато е ориентирана към улицата.

 

 

 

Гаражната врата може да допълни фасадата на сградата, на подчертае архитектурата, но и да разруши целия външен дизайн. Затова, когато правим избор за гаражна врата, трябва да следваме някои прости правила.

 

 

 

 

Гаражните врати се предлагат в различни цветове, стилове и материали. Те могат да бъдат от дърво, стъкло, алуминий, с вграден във вратата прозорец. Вратата на гаража трябва да се слее със стила на вашия дом. Къщите с модерен дизайн, обикновено имат подчертани геометрични линии и хоризонтални детайли. Избирайки гаражна врата с такива линии, вие ще подчертаете модерния стил.

 

 

 

 

Изберете цветове и материали, които се сливат хармонично с останалата част от къщата. Стъклата на прозорците може да са правоъгълни, или да следват линиите на къщата. Ако къщата е проектирана в минималистичен стил, опитайте се да избегнете различните детайли, тъй като те ще нарушат изчистените линии. Препоръчително е акцентът да се постави върху цвета.

 

 

 

 

 

Външното осветление, стенните или подовите лампи, могат да придадат модерен вид на вратата. Те могат дори да осветяват вратата и да създават красиви светлинни ефекти. Вграденото осветление може да подчертае линиите на къщата и да допълни архитектурата й.

 

При изграждането на нов гараж или реновирането на съществуващия, въпросът за гаражната врата е първият, който ни идва на ум. Изборът на гаражната врата е важен момент както от гледна точка на сигурността, така и от чисто естетическа гледна точка. Традиционните врати с едно или две крила са широко познати, и много хора ги намират за доста тежки. Гаражните секционни врати се състоят от отделни панели и се предлагат в много стилове, дизайн и цветове. Едно от основните предимства на модерните гаражни врати, освен модерния дизайн и практичност, е възможността за автоматично и дистанционно управление, което прави ползването изключително лесно и удобно.