Почитателите на книгите, литературата и четенето сме оставали възхитени от огромните, разкошни публични или частни библиотеки. Мечтаем си да имаме от същите в дома ни и да четем на воля, обградени от всякъде с рафтове, етажерки и полици върху, които да има всякакви литературни произведения. За съжаление обаче рядко имаме възможност да съберем хиляди книги в малкия тристаен апартамент. Всичко е наред – ние от Mebelino сме Ви подготвили информация за това как да си направим перфектния за четене кът! Дори да не можем да Ви помогнем с размерите и Вашата библиотека да не е с огромни размери Ви гарантираме, че помещението ще Ви радва с много уют и приятна атмосфера! Другото хубаво е, че при нужда от съдействие бихме могли да Ви предложим и препоръчаме голямо разнообразие от мебели, на които да разположите цялото литературно богатство, с което разполагате! 

Изберете най – правилното място, където да разположите Вашия кът. 

На първо място, преди да сте започнали с изграждането на своя кът за четене е важно да изберете най – подходящото за него място. Това може да е някой неизползваем ъгъл, претрупания килер, някоя ниша в спалнята, свободното пространство в дневната или кухнята. Имате много варианти, с които да имате мечтаната библиотека. Не е нужно да заемате много място, за да превърнете мечтата в реалност: понякога само един рафт на стената или пространството под стълбището са достатъчни! 


Идва ред на мебелите! 

Важно е да подберете функционални и практични мебели за обзавеждането на Вашия кът, с които едновременно да спестите от пространството, но също така да имате достатъчно място за Вашите любими творби!Етажерките, които са стъпили на земята и са разделени на много отделни кутийки и пространства са идеални за тази цел. Може да заложите на нещо цветно и закачливо, което да Ви носи свежо и лятно настроение като етажерка Brest. Предлагаме я в няколко различни цвята, за да може всеки от Вас да се сдобие с усещането, от което има нужда: успокояващо жълто, уравновесяващо кафяво или вдъхновяващо синьо!  


Ако сте от почитателите на по-изчистените дизайни и търсите нещо стилно Ви предлагаме да разгледате нашата етажерка Aloe: изработена е с внимание към малките детайли, с интересен дизайн и изчистени линии. Тя ще Ви предостави място, уют и приятна атмосфера, която предразполага. 

Важен фактор в оформлението на Вашия кът е осветлението! 

Четенето е много приятен и увличащ процес, който ни пренася в различни светове от нашия. За да се наслаждаваме възможно най – дълго на този процес е необходимо да си подсигурим подходяща светлина.  Най – препоръчителният вариант е да разположите читателския кът до прозорец, през който щедро да влиза слънчева, естествена светлина! Ако все пак не сте от хората, които имат тази възможност Ви препоръчваме да сложите полилей, който е с достатъчно силна, но и леко приглушена светлина. Важно е да се съобразите и с вида на полилея: висящ, разположен плътно до тавана или пък с извити, интересни форми. Предлагаме изключително голямо разнообразие от осветителна тела, които можете да разгледате тук. Столът!

Столът, на който ще стоите, трябва да е изцяло съобразен с личните Ви нужди! Удобен и добре изглеждащ той ще Ви помогне да се пренесете в света на Вашето четиво. Удачен избор е фотьойл с релакс механизъм, с който лесно ще се озовете в полулегнало положение, в което да се наслаждавате пълноценно на Вашите книги. Може да изберете и обикновен фотьойл – мек, с кадифена тапицерия, и несравнимо удобство. Модел Marinela ще Ви предостави всичко, от  което се нуждаете! 

Масата!

Задължително условие за завършен кът е да имате холна маса! С чаша освежаващо кафе сутрин четенето става значително по-приятно. Препоръчваме Ви елегантна, интересна и разчупена маса Monny – ще Ви върши чудесна работа, а всеки, който я види ще се влюби в нея. 

Декорацията!

Превърнете Вашия кът в истински рай и му предайте Вашия личен почерк. Направете така, че всеки който се озове в него да усети максимално Вашата индивидуалност. Може да добавите картини, снимки или лични вещи, които изцяло да завършат визията на Вашия кът. 

Надяваме се нашите съвети да са Ви от полза и да прекарате страхотни моменти в новия, обособен кът за четене!