Доброто Осветление

Въпреки че това е един от най-важните елементи на всяко пространство, осветлението е и едно от нещата, за които често се забравя при вълнението от проектирането на стая.

Вашият диван или маса за хранене се радва на цялата слава, докато осветлението обикновено е последваща мисъл.

В тази публикация ще ви покажем как да изберете най-доброто осветление за вашето пространство и ще разгледаме някои от любимите ни модерни опции за осветление. Нека бъде... -познахте: СВЕТЛИНА!

Подобно на всяко друго дизайнерско решение, за което може да агонизирате в продължение на седмици, осветлението има силата да промени напълно външния вид и усещането на една стая.

Ако някога сте влизали във фоайето на хотела или в дом на приятел, където светването предизвиква еуфория във вас - тайната най-вероятно е доброто осветление. Най-добрите дизайнери (включително и вие сега) знаят, че осветлението може да промени възприемания размер на помещението, общото настроение и тон и начина, по който цветовете се появяват в дадено пространство. Цветът може да изглежда тъмно под естествена светлина, но след това като черен в по-слабо осветено пространство.

Когато проектирате своето пространство и избирате цветове на боята и мебелите, е важно да вземете предвид вида на осветлението, което ще използвате. Нека да разгледаме някои модерни опции за осветление, от висящи лампи до подови лампи, които ще ви помогнат да настроите настроението във вашето пространство.

         


Добре осветената стая ще включва комбинация от различни източници на светлина, които могат да се контролират индивидуално, ако е необходимо.

Когато проектирате своето пространство, помислете за балансирана комбинация от вградено осветление, висулки на тавана, аплици и подови и настолни лампи.

Тази експертно слоеста комбинация от източници на осветление ви позволява да превключвате нещата , за да отговарят на настроението, за което се стремите.

Може би сте домакин на вечер за дегустация на уиски и искате да събудите усещане за удоволствие, така че изключвате горните светлини и топлият блясък на вашите перфорирани лампи за маса и подова лампа върви. Може би е време най-накрая да гледате най-новия филм, за който всички говорят, и  да държите включените висящи светлини над кухненския остров.

 От друга страна, може да се окажете домакини на дъщеря си и нейните 10 най-близки приятели, много от които изпитват носталгия.


                                        

      


Осветителна задача:  Имате неща за вършене и осветлението ще Ви помогне да го направите.

Докато пионерите разчитаха на маслени лампи и свещи, за да работят, съвременният избор на осветление означава, че не трябва да избирате функцията пред модата.

Ако работите на бюро, настолната лампа Ви дава целенасочена, насочена светлина. Ако имате партньор, който иска светлините в хола да са приглушени, а Вие все пак трябва да работите,

настолната лампа запазва мира и консенсуса.  Получавате светлината там, където ви е необходима, докато и партньорът ви е доволен. 

Приятно ли е да четете или работите в леглото? Ние можем да Ви предложим гъвкав дизайн с въртяща се глава и регулируем сянка, така че можете да насочвате светлината точно там, където имате нужда.


  

Като по-постоянно приспособление, висящото осветление може да добави архитектурен интерес към действителните „кости“ на вашето пространство. В безкрайно разнообразие от материали, стилове, размери и форми, ръчно подбрана висулка (или две) може да промени цялостното усещане за стая.

Ако се борите с добавянето на характер и архитектурен интерес към по-нов дом - или дори ако искате да поставите личния си щрих под наем - добавянето на модерни осветителни тела е шикозна и рентабилна опция. Например, ако вашето неутрално оцветено пространство изглежда малко блато и се нуждае от малко усмивка, плетена висулка  добавя моментална топлина и текстура.


Любител ли сте на изискан блясък? Черно-златистата гама в лампа говори вашия език. Наистина ли усещате това съвременно настроение от средата на века? 

Днешното модерно осветление ни отвежда далеч и опциите за него предоставят допълнителна възможност да покажете вкуса и стила си. Очакваме Ви!